Srbijo Slobodana Miloševića

Ići dole

Srbijo Slobodana Miloševića

Počalji  gorangm taj Sre Feb 03, 2010 12:33 am

Religija je opijum za narod. Pravoslavlje uzima sve vise i vise maha. I "njegova" ucenja o "carstvu Božijem". A stvarnošću srpskom polako počinju da vladaju zakoni pravoslavlja tj. zakoni feudalizma. Pravoslavlje a narocito srpsko pa reklo bi se i rusko pravoslavlje jako je vezano za feudalni društveni poredak. Tako da korupcija i bezakonje u Srbiji jesu normalna pojava. Kad, kako i gde su u feudalizmu vladali zakoni kapitalizma, ili bar "slobodnog ljudskog društva"? Jednostavno srpski narod ne poznaje pojam individuum, slobodan individuum, ljudska ličnost. Već, rab Božiji, ipostas i tako dalje. I nije lako a možda i nije moguće kreirati, koncipirati, formalizovati drugačiju stvarnost od one koja je u Srbiji. Feudalizam, u obliku kapitalizma. Formalno kapitalizam, suštinski feudalizam. Suštinski smo svi mi u vlasništvu nekoliko pojedinaca kojima je drug Slobodan Milošević poklonio milijarde i oni sada odlučuju o svima nama. Niko nema pravo ništa da preduzme već samo u najboljem slučaju može da ode odavde. I da zavoli neku drugu zemlju neki drugi narod, i da tamo bude, da postoji, jer kao što sam rekao (u jednom drugom tekstu) ovde nemamo pravo ni na postojanje, već samo na "ipostas", jer tako "srpski pravoslavni" crkveni oci hoće. Čitajući Latinku Perović vidi se da su Srbi oduvek bili najveći neprijatelji svega što je bilo napredno i u Sfrj. Uvek su sumnjičavi bili prema svakom vidu lične slobode. Gde su koreni tog ludila? Tog oblika postojanja. Podaništva. U knjizi "Rimokatolički zločinački projekat veštačke hrvatske nacije" dr. Vojislava Šešelja, može se pročitati i da su Srbi vekovima navikli da "preživljavaju", što su im Hrvati zamerali, smatrajući ih životinjama, tj ljudima bez morala, etičnosti. Dalje tipično je ponašanje za pravoslavlje i devetnaesti vek u Hrvatskoj kada su Hrvati hteli veću nezavisnost u okviru Austrougarske, a Srbi na čelu sa svojom crkvom su se žestoko borili protiv toga, i onemogućavali da Hrvati to dobiju legalnim putem. Hrvatima je ta vera poznata i kao "bizantska jeres". Zaista zabrinjava toliko publicitet koji jedna takva organizacija kakva je srpska pravoslavna crkva dobija na početku dvadeset prvog veka u jednoj evropskoj zemlji, pa i "nacionalno pitanje", u jednom narodu gde se "nacionalno pitanje" svodi na principe iz Srednjeg veka, "svete teritorije", zavete, "anateme" i slično.

U svakodnevnici čujem glasove često čujem glasove tipa,
" G. materijalna beda donos i druge oblike bede.Meni se zivot sveo na vegethranje na borbu dali cu jesti ili ne.Dopisujem se sa zenom iz Edinsburga,kaze da je i kod njih velika kriza.Muz od moje bratanice je u Austriji i kod njih je tesko.Evo danas mi je bio Sasa ocekuje drugo dete on puko a cale i keva mu takodje.Sva moja rodbina je na ivici egzistencije svi su u kolapsu.Ova zena mi kaze da Nemci beze za Australiju,Kanadu...Bio sam sa komsijom koji je dosao iz Amerike,kaze da ljudi ostaju bez kuca preko noci.Bede samo tako.Dozivljavamo krizu kao ona iz 30ih proslog veka.Glavna borba za Kavkaz se odigrava ovde na Balkanu.Skoro sam citao neke podatke i tek cemo da nadrljamo.U martu pocinje haos ovo je zatisje pred buru.Dotakli smo dno,nego je problem sto covek nema kud.Kad mi se smrkne ja odem kod komsinke na kafu i odma mi bude lakse.Zato i ti nadji neku da te ne boli glava.Opusti se inace ces da puknes.Dok se mudri namudrovase,ludi se nazivese!Zivot nije vecit iskoristi sve sto mozes."

" Glavna zajebancija ti je oko nafte u Kaspijskom moru.Ovde treba da ulete bacuske da odseku Amerima logistiku.Naravno cigani ce da lete u nebo a preko nas pucaju svabe koji su sad tehnoloski jaci od amera pa se raspada i EU. A mi cemo tek da najebemo!"

Tipično za ovaj glas je to da je serviran od strane buržoazije prevaranata i opsenara, koji zaluđuju ljude, da je negde drugde loše kao u Srbiji izbila bi revolucija ili se promenio sistem ali eto u srpskom podaničkom narodu ništa od toga, već zavijanje na druge, drugi su uvek krivi. Svi su imperijalisti samo ne Srbi koji su u zadnjih sto godina kada je svet ušao u jedan miran period izazvali desetak ratova od kojih i jedan svetski. Zanimljivo, sme li to da se kaže o Srbiji? Imperijalistička sila sa 30% nepismenih... šta reći o tome i sa suvim šljivama i svinjama kao glavnim artiklom...

glas iz realnosti a imamo i glasove iz patriotskih redova, kojima je smešno sve što ima veze sa realnošću a ne veliča Veliku Srbiju i njihove ideale. Šešelj je genije, Milošević patriota i slično, za te pare i neko nepokretan i gluvonem bi bio veći patriota a kad bi nestalo para rekao bih Vam nemate pare da me plaćate i ne bih nikoga zavlačio. Ovako čitava parada i šarada da bi se produžio ovaj život u feudalizmu tj u pravoslavlju. No šta da se radi, naš narod uživa u slobodi a može se videti i dokazati sasvim sigurno da je za Srbe jedina sloboda bio feudalizam. Potpuna okrenutost u prošlost, i ideal ponovog ostvarenje feudalnog poretka, to nudi srpsko pravoslavlje i zato se "borimo" i zato se bore srpski patrioti.

Da li je i kako moguć socijalizam u Srbiji jer je izvesno da Srbi nisu na istom civilizacijskom nivou kao ostali narodi u okruženju. I kako? Otkuda taj toliki konzervativizam. Komunizam i komunisti su u Srbiji dosada jedini pogled, jedina ideologija koja je Srbe spajala sa vremenom u kome su drugi narodi sveta i civilizacija. Da li je neophodno opet uvesti komunizam, i da li je moguć u Srbiji? Jedina ideologija dovoljno "hrabra" da prevlada "ideale nemanjićstva", u Srbiji, i da otvori horizont prema dvadesetom i potonjim vekovima. Zbilja pogrešio bih možda utoliko što bih npr pre dvadesetak godina smatrao da je to najbolje za sve YU narode, no eto sada se vidi da je to slučaj pre svega sa Srbijom, kojoj su uvek potrebne dogme. Mislim da je u njoj i marksizam i komunizam dogmatizovan i "propao", i da je od nje od "patriotskih snaga srpskih", Draže Markovića, Miloša Minića i počela propast SFRJ, i njihovog nerazumevanja ljudske potreba da ima ličnost i slobodu. To je bio slom socijalizma i SFRJ. Velikosrpske tenzije, negiranje istih onih prava drugim narodima koja su i Srbiji u devetnaestom veku doneli slobodu, posle dugo pregovora, sada na takvu slobodu nemaju pravo neki narodi. Jer eto Srbi su narod "izabrani", a za druge narode to ne važi, oni nisu izabrani. Zbilja je smešna ideja da Srbi imaju državu, jer su u zadnjih dvesta godina apsolutno dokazali da su nesposobni da je imaju. Glavna tema i dandans je Nemanjići i carstvo Božije, srpske granice u doba Nemanjića, sveta zemlja, sveta teritorija i slično. Zbilja uvredljivo za svakog komunistu, a ovde su komunisti bili pedeset godina na vlasti. Lično mislim da Srbije nema, da ne postoji, i da ne može da postoji. Jer nema nauke, nema umetnosti, ne postoji mogućnost stvaralaštva u njoj. Srbija to su ruševine Vizantije, to su ruševine otomanskog carstva, zaista mene to najviše zabrinjava, s kojom su lakoćom i bez trunke griže savesti naši preci rušili Vizantijske građevine, porušili ko zna koliko džamija po Srbiji negde 1862 godine, to je strahovita plitkoumnost, to je potpuno neznanje i nepoznavanje sveta u kom se živi, i sramota za potomke, i teško breme. Kaže se Turci su vladali Srbijom petsto godina a nigde ni džamije u Srbiji, jezivo. Ni traga kaldrmi niti građevinama iz tog vremena, a ni Turcima. Jezivo. Otkuda ta tolika osvetoljubivost, strašno. Kada uđem u crkvu pa vidim spomen ploču zahvalnosti "osvetnicima sa Kosova". Ima li razuma ovde hoće li ovo samouništavanje da prestane, kako niko ne shvata da je Srbija kroz svoju istoriju od oslobađanja od Turaka pa naovamo dovedena u situaciju netajanja i iščezavanja. Srbije nema, postoji osveta, vekovima se živelo da se sveti i kako mi se čini svetiće se pet vekova, ali kako nikoga nema drugog Srbi će se svetiti samima sebi, ubijaće najbolje među sobom, ponižavaće najbolje među sobom, biće više manje uvreda za svakog kreativnog individuuma. Ima li načina da se tokovi svesti srpske preokrenu? I kako?


Poslednji put izmenio gorangm dana Čet Feb 11, 2010 4:08 am, izmenio ukupno 2 puta (Razlog : jadranka ljubavi zbog nas će plakat vekovi)

gorangm

Broj poruka : 9
Datum upisa : 26.01.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Srbijo Slobodana Miloševića

Počalji  ladyhihi taj Pon Feb 28, 2011 6:32 am

Inclinet Internet Group, a Calgary website development company, began operations in 2009 to provide quality Internet related services to small and medium sized businesses in the local market.

Our mission is to provide a positive return on investment for the expenditures made in online initiatives by our clients. We collect client ideas and information through detailed Needs Assessments,
Q & A sessions and project submission forms; and provide our clients with a comprehensive website development proposal.

However you measure your online success, we develop solutions to help you achieve it!


Calgary website development
realizzazione e-commerce

ladyhihi

Broj poruka : 46
Datum upisa : 24.02.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Srbijo Slobodana Miloševića

Počalji  ladyhihi taj Ned Mar 06, 2011 10:22 am

When you hand over a business card to your customer, client or prospect, depending on the content and design of the card will determine if they have a positive or negative impression of your organization. What does your card say about you? As important as your image is, you should have a professional at your side to care for it. We'll do just that for you.

As Little As .04 cents each!

Before we print the final product, we'll send you the design/concept proof so that you can decide if there are any adjustments to be made. All of our business cards cover the full range of colors. No more black and white cards and we print your message on the front of your business card as well as on the back. Your card will do double duty for you! You can present a message for the same product and service or an entirely different one, it's up to you. When you place your order, keep in mind the "cost-per- card".

business cards online
website design and hosting

ladyhihi

Broj poruka : 46
Datum upisa : 24.02.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Srbijo Slobodana Miloševića

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu