o novoj komunistickoj partiji srbije

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Ići dole

o novoj komunistickoj partiji srbije

Počalji  andrija taj Sre Apr 30, 2008 3:54 pm

Dragi drugovi,

Procitao sam program i statut NKPS objavljen na njenom sajtu. Interesuju me dodatne informacije o partiji i postavicu ih ovde.Pitanja su sledeca:

1. Da li NKPS nastavlja put samoupravnog socijalizma i nesvrstanosti koji je zacrtao Josip Broz Tito?
2. Da li NKPS sebe smatra za pravnog i politickog naslednika Saveza komunista Jugoslavije?
3. Kakav je stav NKPS o rezoluciji Informbiroa?Da li je po misljenju NKPS 1948. godine pravilan stav zauzela KPJ ili Sovjetski Savez na celu sa Staljinom?
4.Da li je za NKPS Staljin negativna ili pozitivna licnost u istoriji komunistickog pokreta?
5.Da li je za NKPS Tito negativna ili pozitivna licnost u istoriji komunistickog pokreta?
6. Da li je za NKPS Trocki negativna ili pozitivna licnost u istoriji komunistickog pokreta?
7. Koji su razlozi sto NKPS nije pristupila novoformiranoj partiji Komunisti Srbije?
8.Da li NKPS ucestvuje na lokalnim izborima u Srbiji koji ce se odrzati 11.maja 2008?
9. Da li ce NKPS obeleziti 1.maj ulicnim manifestacijama?

andrija

Broj poruka : 5
Datum upisa : 30.04.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Lepo od tebe sto se interesujes...

Počalji  *Lune* taj Čet Maj 01, 2008 3:53 am

Petokraka, srp i cekic govore svoje, Tito prisutan uvek..pozdrav drugu Trockom, daleko je od samoupravnog socijalizma....po datumu je vidljivo da je..NKPS-mlada !!! za *osvajanje vlasti*...skloni smo kontaktima sa svima...sa svim komunistickim organizacijama Srbije, SFRJ, Evrope i sveta...ali ima i nekih problema...u toj *medjupartijskoj saradnji*..kao da oni *jaci*...i tako to..., imamo vrlo mnogo simpatija i prema Anarho sindikalistickoj inicijativi...simpatisemo POKRET LEVICE, nemamo *ortodoksne tarabe* izmedju nas komunista i levicara, za razliku od pomenutih *jacih*...!

*Lune*

Broj poruka : 163
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 09.03.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.theodora.com/flags/burning

Nazad na vrh Ići dole

Veoma cenimo, veoma postujemo...

Počalji  *Lune* taj Čet Maj 01, 2008 3:57 am

Jedinog pravnog, moralnog naslednika SKJ, negovatelja i postovaoca NOB...pokret *JUGOSLOVENSKI KOMUNISTI...*...necemo dozvoliti nikakvu senku nad navedenom organizacijom...to je pojam svih pojmova..medjusobnog priznavanja !!!

*Lune*

Broj poruka : 163
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 09.03.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.theodora.com/flags/burning

Nazad na vrh Ići dole

Re: o novoj komunistickoj partiji srbije

Počalji  andrija taj Čet Maj 01, 2008 9:07 am

*Lune* ::Petokraka, srp i cekic govore svoje, Tito prisutan uvek..pozdrav drugu Trockom, daleko je od samoupravnog socijalizma....po datumu je vidljivo da je..NKPS-mlada !!! za *osvajanje vlasti*...skloni smo kontaktima sa svima...sa svim komunistickim organizacijama Srbije, SFRJ, Evrope i sveta...ali ima i nekih problema...u toj *medjupartijskoj saradnji*..kao da oni *jaci*...i tako to..., imamo vrlo mnogo simpatija i prema Anarho sindikalistickoj inicijativi...simpatisemo POKRET LEVICE, nemamo *ortodoksne tarabe* izmedju nas komunista i levicara, za razliku od pomenutih *jacih*...!

Dragi druze Lune,

Hvala na odgovorima.Medjutim, na neka pitanja mi nisi odgovorio,podseticu te na njih sa molbom da odgovoris a bicu slobodan da postavim jos neka:

1. Kakav je stav NKPS o rezoluciji Informbiroa?Da li je po misljenju NKPS 1948. godine pravilan stav zauzela KPJ ili Sovjetski Savez na celu sa Staljinom?
2. .Da li je za NKPS Staljin negativna ili pozitivna licnost u istoriji komunistickog pokreta?
3.Da li NKPS ucestvuje na lokalnim izborima u Srbiji koji ce se odrzati 11.maja 2008?
4. Da li je NKPS obelezila 1.maj ulicnim manifestacijama?
5.Zasto pozdravljate Trockog a istovremeno podrzavate Tita koji je bio protiv Trockog i za vreme SFRJ trockisti su proganjani a zvanicno se trockizam smatrao revizionizam?
6. Ako su Jugoslovenski komunisti, prema vasem misljenju, jedini pravni i moralni naslednik SKJ,zasto onda niste pristupili Komunistima Srbije kojima su Jugoslovenski komunisti kolektivno prisli?
7.Posto imate clanove i u prestonici Beogradu,zasto je sediste NKPS u Zrenjaninu?

andrija

Broj poruka : 5
Datum upisa : 30.04.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Mnogo dana bi trebalo da odgovorim...

Počalji  *Lune* taj Čet Maj 01, 2008 2:50 pm

Staljin, drug Staljin je veoma zasluzan za slamanje fasisticke nemacke, nazalost ispalo je privremeno, 1948..Jugoslavija stice *suverenitet i teritorijalni integritet*..nazalost Privremeno, Pozdrav Trockom ( i svim levim revolucionarima)..napomena stoji da je daleko od samoupravljanja...itd. Zrenjanin..da hrabri gradjani, u svom boravistu, samoinicijativno, bez pomoci.... *traze svoje mesto pod suncem*....*Zlatibore siri svoje grane i prihvati mlade partizane*...mislim na Jugoslovenske komuniste... Kineski komunisti su odavno rekli *svako ima svoj put u socijalizam*...stigli su u kapitalizam...davati ocene o proslosti kompletnog komunistickog pokreta sveta kojeg vise nema je istorijsko pitanje, danasnji uslovi..pogled u sutra...sopstvene greske, sopstvena iskustva...u odnosu na sve nasa *vrsta komunistickog rada na putu u socijalizam*..hvalili su svi pojedinci iz Varsavskog pakta....zvalli su nas *Mala Amerika*...rukovodstva nisu, ta i takva rukovodstva su nas dovela ovde gde smo...znaci osnovna ideja ostaje..SOCIJALIZAM KAO RESENJE , SAMOPURAVLJANJE KAO VISOKO UCESCE GRADJANINA RADNIKA ..medjusobno povezivanje i traganje za nacinima daljeg delovanja, delovanje u Zrenjaninu je jedna stvar, delovanje u Beogradu druga, a na primer u Topoli i Ravnoj gori treca stvar....znaci *opsta direktiva nije celishodno resenje*..

*Lune*

Broj poruka : 163
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 09.03.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.theodora.com/flags/burning

Nazad na vrh Ići dole

Re: o novoj komunistickoj partiji srbije

Počalji  andrija taj Čet Maj 01, 2008 3:01 pm

*Lune* ::Staljin, drug Staljin je veoma zasluzan za slamanje fasisticke nemacke, nazalost ispalo je privremeno, 1948..Jugoslavija stice *suverenitet i teritorijalni integritet*..nazalost Privremeno, Pozdrav Trockom ( i svim levim revolucionarima)..napomena stoji da je daleko od samoupravljanja...itd. Zrenjanin..da hrabri gradjani, u svom boravistu, samoinicijativno, bez pomoci.... *traze svoje mesto pod suncem*....*Zlatibore siri svoje grane i prihvati mlade partizane*...mislim na Jugoslovenske komuniste... Kineski komunisti su odavno rekli *svako ima svoj put u socijalizam*...stigli su u kapitalizam...davati ocene o proslosti kompletnog komunistickog pokreta sveta kojeg vise nema je istorijsko pitanje, danasnji uslovi..pogled u sutra...sopstvene greske, sopstvena iskustva...u odnosu na sve nasa *vrsta komunistickog rada na putu u socijalizam*..hvalili su svi pojedinci iz Varsavskog pakta....zvalli su nas *Mala Amerika*...rukovodstva nisu, ta i takva rukovodstva su nas dovela ovde gde smo...znaci osnovna ideja ostaje..SOCIJALIZAM KAO RESENJE , SAMOPURAVLJANJE KAO VISOKO UCESCE GRADJANINA RADNIKA ..medjusobno povezivanje i traganje za nacinima daljeg delovanja, delovanje u Zrenjaninu je jedna stvar, delovanje u Beogradu druga, a na primer u Topoli i Ravnoj gori treca stvar....znaci *opsta direktiva nije celishodno resenje*..

Hvala jos jednom druze Lune.Nemoj da se ljutis i misliis da sam zakeralo ali nisi mi odgovorio na cetiri pitanja pa te molim da mi das pojasnjenja o tome.

1. Da li NKPS ucestvuje na lokalnim izborima u Srbiji koji ce se odrzati 11.maja 2008?
2. Da li je NKPS obelezila 1.maj ulicnim manifestacijama?
3. Ako su Jugoslovenski komunisti, prema vasem misljenju, jedini pravni i moralni naslednik SKJ,zasto onda niste pristupili Komunistima Srbije kojima su Jugoslovenski komunisti kolektivno prisli?
4. Posto imate clanove i u prestonici Beogradu,zasto je sediste NKPS u Zrenjaninu?

andrija

Broj poruka : 5
Datum upisa : 30.04.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Zasto je, zasto je...itd

Počalji  *Lune* taj Čet Maj 01, 2008 4:07 pm

..sama ideja, sami aktivisti, u mestu boravka..ucestvuju na lokalnim izborima...zasto nisu uclanjeni..nisu dobili ni *pozdravni telegram*...niti poziv...od nikoga, jesu slali svoje poruke...za razliku od mnogih ! (licni stav i iskustvo) pozivaju, apeluju..primaju..sa ciljem DA BUDE STO VISE KOMUNISTA..cak su *oglasili* i za druge republike...SFRJ ! Lokalni rad, terenski rad...verovatno po saznanju da je zgrada CK srusena, birokratski rad ukinut..krenuli...sorovima i putevima....nisam mnogo pesacio..nasli smo se, ukrstili puteve na INTERNETU...*PLAVI VOZ*..ide dalje,....nadamo se ako bude podrske jedna tura BEOGRAD-ZRENJANIN..i nazad !!! Naravno, i to je velika ambicija....u ovom momentu..ali *treba nekada probati nemoguce..!*, Zrenjanin je dobio svoju OOSK..po starom, verovatno i po *novom* kada *Zlatibor* rasiri svoje grane do Zrenjanina i primi *mlade partizane*..hvala na paznji !

*Lune*

Broj poruka : 163
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 09.03.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.theodora.com/flags/burning

Nazad na vrh Ići dole

Re: o novoj komunistickoj partiji srbije

Počalji  andrija taj Pet Maj 02, 2008 1:36 am

*Lune* ::..sama ideja, sami aktivisti, u mestu boravka..ucestvuju na lokalnim izborima...zasto nisu uclanjeni..nisu dobili ni *pozdravni telegram*...niti poziv...od nikoga, jesu slali svoje poruke...za razliku od mnogih ! (licni stav i iskustvo) pozivaju, apeluju..primaju..sa ciljem DA BUDE STO VISE KOMUNISTA..cak su *oglasili* i za druge republike...SFRJ ! Lokalni rad, terenski rad...verovatno po saznanju da je zgrada CK srusena, birokratski rad ukinut..krenuli...sorovima i putevima....nisam mnogo pesacio..nasli smo se, ukrstili puteve na INTERNETU...*PLAVI VOZ*..ide dalje,....nadamo se ako bude podrske jedna tura BEOGRAD-ZRENJANIN..i nazad !!! Naravno, i to je velika ambicija....u ovom momentu..ali *treba nekada probati nemoguce..!*, Zrenjanin je dobio svoju OOSK..po starom, verovatno i po *novom* kada *Zlatibor* rasiri svoje grane do Zrenjanina i primi *mlade partizane*..hvala na paznji !

Druze Lune,

Izvini molim te,ali nisi odgovorio ni na jedno od moja cetiri pitanja.Mozes li mi reci da li NKPS izlazi na lokalne izbore ili ne?Da li je organizovala prvomajske proteste ili ne?Zasto nije pristupila KS kao sto su ucinili JK koje smatra moralnim i pravnim naslednikom SKJ?Zasto je sediste NKPS u Zrenjaninu a ne u Beogradu,pretpostavljam da su osnivaci iz Zrenjanina pa onda tu ima logike.Odricem se ovog pitanja ali bih jos jednom najljubaznije zamolio odgovor na prethodna tri pitanja.

andrija

Broj poruka : 5
Datum upisa : 30.04.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Uvidom u listu clanova....

Počalji  *Lune* taj Pet Maj 02, 2008 10:00 am

Uocljivo je da je javnost rada nastupila 09.marta.2008....mnogo trazis druze...za tako kratko vreme... *Dunavom jos sibaju vetrovi...*..ali nadamo se da ce mo pevati na vratima Jugoslovenskih komunista..*Joj otvorte se na kapiji vrata..joj evo ide Lala iz banata...jedan dva..opsasa...* Naravno ne treba spominjati da su neki zrenjaninci bili ucesnici revolucije u Rusiji...*slava Lenjinu !* Nismo jos toliko mocni da mozemo da *pokrecemo mase*/..ali *ipak se okrece*...!!!

*Lune*

Broj poruka : 163
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 09.03.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.theodora.com/flags/burning

Nazad na vrh Ići dole

Re: o novoj komunistickoj partiji srbije

Počalji  andrija taj Pet Maj 02, 2008 12:59 pm

*Lune* ::Uocljivo je da je javnost rada nastupila 09.marta.2008....mnogo trazis druze...za tako kratko vreme... *Dunavom jos sibaju vetrovi...*..ali nadamo se da ce mo pevati na vratima Jugoslovenskih komunista..*Joj otvorte se na kapiji vrata..joj evo ide Lala iz banata...jedan dva..opsasa...* Naravno ne treba spominjati da su neki zrenjaninci bili ucesnici revolucije u Rusiji...*slava Lenjinu !* Nismo jos toliko mocni da mozemo da *pokrecemo mase*/..ali *ipak se okrece*...!!!

Druze Lune,vidim da si veoma raspevan.To je bas lepo.Preporucujem ti da izdas neku zbirku ili tako nesto.Mislim da ne trazim mnogo ako molim za odgovore na pitanja da li je NKPS izasla na lokalne izbore,da li je obelezila 1.maj i zasto nije pristupila KS?
Druze Lune,ti ili ne znas odgovore na ta tri konkretna pitanja ili neces da mi odgovoris?
I u stihu i u prozi dobar Lune ti si znaj,ali konkretan odgovor molim te mi daj!

andrija

Broj poruka : 5
Datum upisa : 30.04.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: o novoj komunistickoj partiji srbije

Počalji  Vihor taj Pet Maj 02, 2008 2:07 pm

*Lune* ::Uocljivo je da je javnost rada nastupila 09.marta.2008....mnogo trazis druze...za tako kratko vreme... *Dunavom jos sibaju vetrovi...*..ali nadamo se da ce mo pevati na vratima Jugoslovenskih komunista..*Joj otvorte se na kapiji vrata..joj evo ide Lala iz banata...jedan dva..opsasa...* Naravno ne treba spominjati da su neki zrenjaninci bili ucesnici revolucije u Rusiji...*slava Lenjinu !* Nismo jos toliko mocni da mozemo da *pokrecemo mase*/..ali *ipak se okrece*...!!!

Kao sto već napisah na jednom forumu ''Strpljenje je gorko, ali rađa slatke plodove''...

_________________
Smrt vama, fašistima!
Partizani će se opet vratiti...

GLASANJE SE NE ISPLATI, UZMIMO PUŠKE!

Vihor

Broj poruka : 312
Lokacija : Čačak
Datum upisa : 04.03.2008

Pogledaj profil korisnika http://vihor-vihor.blogspot.com/

Nazad na vrh Ići dole

Odmarati oci, odrzavati um...

Počalji  *Lune* taj Sub Maj 03, 2008 6:06 am

www.nasa jugoslavija*.......pobunjeni um...SKOJ....*PECAT MAGAZIN FORUM*...sirimo ideje !!!!

*Lune*

Broj poruka : 163
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 09.03.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.theodora.com/flags/burning

Nazad na vrh Ići dole

Plovi patka preko Save, nosi pismo na vrh glave, a u pismu pise..

Počalji  *Lune* taj Čet Maj 29, 2008 2:53 am

nevolim te vise...otprilike tako izgleda *komunikacija*. Nije posao NKPS da se odredjuje prema Staljinu, svakako covek je istorijska licnost, duzno postovanje za pobedu nad fasizmom. Nazalost radi se o vojnickoj...a ne i ideoloskoj pobedi, vidljivo u samom SSSR-u, celom Varsavskom paktu. Razvoj autohtonog pokreta je veoma bitan, Srbija je u kapitalizmu, najnizi stepen drustveno ekonomskih u okviru istog. Naivno smo i jos mislimo da je *Londonski pop Maltus stihoklepao*, a upravo je njegova *politicka ekonomija* na delu u *revolucionarnoj praksi*. Svakako savet bi bio..*UPOZNAJ NEPRIJATELJA DA BI GA POBEDIO*... besede, manifestovanje, manifestovog manifesta....do sada su svele rezultate na *0*...nekada je bila bar *pozitivna *0*.. Prema tome, posmatrajuci *masovna gibanja*...*sirokih narodnih masa, i postene inteligencije*....1968 !....9.mart Vuka Draskovica...Gazimestan nekog Milosevica .... sahrana nekog Djindjica...itd govore da narod ocekuje neki pokret, *da stanu iza nekoga*....stalno se oseca potreba za nekim *vozdom*... Niz , komunisticki celijica, partijica..niz *vozdica*..nisu resenje nego totalni promasaj. Negovati *Staljinov model* *Maov model*...izbegavati *onaj* iz svoje kuce je ludost. Ubedjivati svet da je lud, a ne dokazati svetu da nisi ti lud je veliki zadatak. Svakako sve se svodi na cinjenicu da je samoupravljanje *DIREKTNA DEMOKRATIJA*, i kao tkvo oredlog za razmisljanje i samoj Akademiji nauka. Plakanje nekih baba u crkvi, kurblanje kandilom i svecama je sludjivanje naroda...*Drugarska se pesma ori..da nam zivi, zivi rad !*. Uzeti neki cvancik od kineskih komunista..koji u stvari to vise nisu je sopstveno zamajavanje i opet *montiranje necijeg kapitala*, da li ce naseg radnika da eksploatise Kinez ili Amerikanac...njemu je to svejedno..on je eksploatisan..priklonice se vecoj NADNICI...ali ako je u *normalnim odnosima* sa nekom, pristojnom i politicki neopterecenom bankom, i slicno..ostvarice svoju mentalnu, radnu pa i politicku funkciju...na *opste* zadovoljstvo. Traziti svoje *komunisticko* mesto, u kapitalistickom krilu daje samo rezultat koji se dobija * u krilu*...Tvdo ! druze...!

*Lune*

Broj poruka : 163
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 09.03.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.theodora.com/flags/burning

Nazad na vrh Ići dole

Prema tome na delu je *fizionomija savremenog ratovanja*

Počalji  *Lune* taj Čet Maj 29, 2008 3:25 am

U ovome ratu, to je rat koji ovoga momenta traje, kao produzetak iskrcavanja *savezika* 1945 u Italiji, i montiranja Cikaske mafije u Italiji..! Danas, ovoga casa..u Kragujevcu...Kapitalizam drzi svoj *poslednji cas* Srbiji... u srcu Srbije kuca srce (kapital je srce !)...srce benita Musolinija i Vatikana...dovedeni i montirani posredstvom SRPSKOG POKRETA OBNOVE ! Nemojmo se zavaravati *oni su organizovani*..mi komunisti nismo ! Samo menjaju igrace...prave farsu o demokratiji, vise stranacju....lade sampanjac u belom dvoru i smeju nam se, kako se otimamo..ko ce da bude Staljin, Trocki, Hruscov...Ce, Morales...Kurales... Samoupravljaci..danas u Kragujevcu trce svoj *pocasni krug*..svedeni na patos..daj sta das, nosice Musolinijevo kopile na krkace i klicati mu. Sve *vodje proletarijata* u Srbiji...koliko god da ih ima...nuzno moraju da prouce *MAJSTORSKO PISMO*....*BRAVAR JE BIO NAJBOLJI*..to nije samo Beogradski grafit, to je Evropski grafit, svetski nesvrstani grafit...! I oko toga ne treba gubiti vreme, traziti rupu na saksiji, toplu vodu...*gde ja stadoh ti produzi*...? Bolje je primiti k,znanju Noama Comskog..*Sta to hoce Amerika*..pridodati *Manifest egzistencijalnog humanizma* Ljubodraga Ducija Simonovica...i odatle izraditi *STATUT SAVEZA KOMUNISTA*...ono *saveza*..nije *slucajna greska*...!

*Lune*

Broj poruka : 163
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 09.03.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.theodora.com/flags/burning

Nazad na vrh Ići dole

Zasto bas SAVEZ...?

Počalji  *Lune* taj Ned Jun 01, 2008 5:22 am

Zato sto postoje i neke razlicitosti medju samostalno osnovanim partijama, celijama..komunista. Predlozeni savez treba da dovede do kontakta, do saradnje sa od skora postojecim UDRUZENJEM komunista Srbije, kako bi se utvrdile dodirne nesporne tacke, i tako formirao FRONT....ne partijski front nego jedan opsti pokret za socijalnu zastitu naroda, za bolji zivot. Stoga je logican put komunista da stupaju u kontakt sa radnickim sredinama makar to bilo na utakmicama i drugim dogadjajima, jer varke vise nesme da bude..poverenje u postojece vodje sindikata ne sme da postoji, poloyaj gradjanina-radnika nije stvar *pogodbe*..na stocnoj pijaci, nego pravni polozaj gradjanina-radnika i seljaka, da bude postovan i pravedno isplacen za svoj ulozen trud, znanje i umece.

*Lune*

Broj poruka : 163
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 09.03.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.theodora.com/flags/burning

Nazad na vrh Ići dole

Re: o novoj komunistickoj partiji srbije

Počalji  Doktor taj Pet Jun 06, 2008 1:39 pm

Zanimaju me 3 stvari:

1. U kojim gradovima partija ima svoje odbore?

2. Ko su ljudi koji vode partiju, i sta su po profesiji?

3. Da li je partija nastupila na proslim izborima i ako nije, koju partiju je podrzala?
avatar
Doktor

Broj poruka : 6
Datum upisa : 06.06.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

dr.............

Počalji  *Lune* taj Ned Jun 08, 2008 5:12 am

Mozda Radovan Pavlovic...ako jeste dobr dan !

*Lune*

Broj poruka : 163
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 09.03.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.theodora.com/flags/burning

Nazad na vrh Ići dole

Re: o novoj komunistickoj partiji srbije

Počalji  Doktor taj Ned Jun 08, 2008 6:57 am

Molim?
avatar
Doktor

Broj poruka : 6
Datum upisa : 06.06.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Odgovor...

Počalji  Admin taj Sre Jun 11, 2008 5:32 am

Nasa partija ima sedista u Vrscu, Kikindi, Novom Sadu, Kuli i naravno centralni komitet u Zrenjaninu to je namerno tako uradjeno da bi se stvorila jednakost nad svim opstinama, jer nije Beograd nista drugaciji od drugih gradova, ako me razumete inace otvara se i sediste u Beogradu.

Na izbore nije izlazila ali ce na sledecim sigurno izaci.
Nije podrzala ni jednu drugu partiju.

Ljudi koji vode partiju su u glavnom advokati ekonomisti i pisci.

Ako imas jos neko pitanje slobodno postavi, pozdrav!!!
avatar
Admin
Admin

Broj poruka : 164
Datum upisa : 01.03.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.novikomunisti.bloger.hr/

Nazad na vrh Ići dole

Re: o novoj komunistickoj partiji srbije

Počalji  Doktor taj Sre Jun 11, 2008 1:04 pm

Admin ::Na izbore nije izlazila ali ce na sledecim sigurno izaci.
Nije podrzala ni jednu drugu partiju.

Ljudi koji vode partiju su u glavnom advokati ekonomisti i pisci.

Ako imas jos neko pitanje slobodno postavi, pozdrav!!!

Drago mi je da ce partija izaci na nove izbore.
Srpskoj politickoj sceni je potrebno nesto novo.
Evo jos par pitanja:

1. Da li je tajna koliko stranka ima clanova?

2. Da li ima razvijenu saradnu sa nekom politickom strankom i da li je moguce da na naredne izbore izadje u koaliciji?
avatar
Doktor

Broj poruka : 6
Datum upisa : 06.06.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Da li je Staljin..pozitivna ili negativna licnost ?

Počalji  *Lune* taj Ned Jun 15, 2008 3:59 am

Ovog leta navrsava se sezdeset godina kako je na VIDOVDAN 1948 objavljena Rezolucija Informbiroa. Na sastanku u Bukurestu, pod Staljinovim pritiskom, istcnoevropske komunisticke partije optuzile su jugoslovenske komuniste sa Titom na celu da vode nacionalisticku i antisovijetsku politiku, da se prikljucuju zapadnim imperijalistima, da pripremaju obnovu kapitalizma. Staljin je verovao da ce prosovijetske snage oboriti Jugoslovensko rukovodstvo i omoguciti Sovijetskom Savezu da eksploatise Jugoslaviju kao sve ostale istocnoevropske zemlje. Na kraju se pokazalo da ni planirane zavere ubacivanja agenata i atentatora, ni ekonmska blokada, ni pretnje invazijom i manevri oklopnih divizija na granicama nece biti dovoljni. Onaj ko je spremao invaziju proglasio sebe za miroljubivog internacionalistu, a onog ko se spremao na odbranu optuzio je za agresivan nacionalizam.

Dozvolice te da zakljucim da se isto desava i danas 60 godina kasnije..akteri su *sa druge strane*..ali metodologija imperijalizma i fasizoidnog kapitalizma je na istim osnovama. Odnos jaci-slabiji. Na zalost danasnja Srbija nema....!...M U D A..nego jajare na vlasti !!! zato u NKPS !
Gordon Baros prof na univerzitetu Kolumbija...*Druga kljucna razlika nalazi se u kvalitetu politickih elita. Sta god covek mislio o njihovoj ideologiji, moraju se priznati dostignuca uspesi tadasnjeg jugoslovenskog vrha. Tito, Djilas,Krdelj,Rankovic,Pijade i drugi koji su pripadali vodjstvu, osnovali su, organizovali i uspesno rukovodili efikasnim politickim pokretom i ozbiljnim oruzanim snagama koji su se sa uspehom suprotstavili i domacim politickim protivnicima, i Hitleru i, na kraju, Staljinu. Ta politicka ekipa pokazala je impresivne sposobnosti za razumevanje znacaja propagande pred domacom i stranom javnoscu i politicku agilnost koja je uspela da ubedi glavne faktore na Zapadu i na Istoku da se interesi njihove male zemlje moraju postovati....*

*Lune*

Broj poruka : 163
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 09.03.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.theodora.com/flags/burning

Nazad na vrh Ići dole

Drug Staljin...

Počalji  *Lune* taj Ned Jun 15, 2008 8:25 am

Nije poverovao, obavestajnom izvoru Rihardu Zorgeu..iz Japana da sledi napad Hitlera, vrlo efiikasan napad je usledeo..skoro da su Nemci pili votku u Kremlju. Naravno..*ON* nije bio kriv, kaznio je i pobio do 1.000 komandanata generalstaba i nizih jedinica za kaznu. Zarobljene crvenoarmejce koji bi se oslobodili, pobegli.. ili razmenili kaznjavao je smrcu...streljanjem, on naravno za gresku u startu nikada nikom nije odgovarao.
Po oslobodjenju rukovodstvo jugoslavije, uspostavilo je saradnju sa SSSR-om, osnovana su *mesovita preduzeca*..JAT, JRB..itd..odmah na samom pocetku Ruski predstavnici i ucesnici imali su nekoliko puta vecu platu od bilo koga u Jugoslaviji...organizovalo se izvlacenje dobara iz Jugoslavije. Temeljna ideja je bila, da se prvo izgradi SSSR pa ce onda SSSR, da pomogne i razvije drugu bracu iz komunistickih zemalja...doslo je do razlaza...blagovremeno...Kako su se *provele* druge zemlje iz *soc lagera* poznato je..takodje vidljivo i opipljivo brze su preske u kapitalizam za sta je drug Staljin optuzivao KPJ i Jugoslaviju...za 24 sata !, sama Rusija takodje...

*Lune*

Broj poruka : 163
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 09.03.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.theodora.com/flags/burning

Nazad na vrh Ići dole

DOKTORE!!!

Počalji  Admin taj Sub Jun 21, 2008 2:30 pm

Izvinjavam se sto ranije nisam odgovorio... evo odgovora:
NKPS broji oko 5300 clanova.

Neku odredjenu saradnju sa domacim partijama tu i tamo. Sa kapitalistickum nikakvu. Samo sa komunistickim ali jos neznam da li ce na sledecm izborima izaci u koaliciji.

POZDRAV!!!
avatar
Admin
Admin

Broj poruka : 164
Datum upisa : 01.03.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.novikomunisti.bloger.hr/

Nazad na vrh Ići dole

Kapitalisticke...

Počalji  *Lune* taj Uto Jun 24, 2008 10:01 am

Nadam se ni sa laznim socijalistima , na prvom mmestu SPS, strankom koja je zaklala SK Srbije, strankom desnice, koja raubuje ono *socijalistiicka*..zunjuje,razglibava i pravi saveze sa djavolom ! Arrow

*Lune*

Broj poruka : 163
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 09.03.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.theodora.com/flags/burning

Nazad na vrh Ići dole

Levica...

Počalji  *Lune* taj Uto Jun 24, 2008 10:36 am

http levica.blogspot.com Shocked Shocked Shocked

*Lune*

Broj poruka : 163
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 09.03.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.theodora.com/flags/burning

Nazad na vrh Ići dole

Re: o novoj komunistickoj partiji srbije

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu